Please Wait

Bedre Innovation

I samarbejde med 8 GTS-institutter og med 900 millioner kroner i hånden stod Styrelsen for Forskning Innovation klar til at investere i dansk innovation. Men de ønskede ikke blot at udvælge projekter og fordele penge bag lukkede døre. De ville afprøve en mere transparent og kreativ tilgang, hvor offentligheden blev involveret aktivt. De manglede bare platformen, der kunne få det til at ske.

INDSIGT

Styrelsen for Forskning og Innovation har sammen med 8 GTS-institutter finansieret et treårigt projekt til udvikling af ny viden og nye produkter og services til danske virksomheder. Fra 2016-2018 skal 900 millioner kroner derfor investeres i forskellige udviklingsprojekter, og midlerne distribueres til GTS-institutterne med de bedste og mest innovative projektforslag. Til det ville Styrelsen for Forskning og Innovation gerne være på forkant med muligheden for en åben og transparent selektionsproces af projektforslag, hvor offentligheden kan bidrage med bedømmelse af forslagene og viden til selve udviklingen.

KONCEPT

For at kunne bringe åbenhed til processen og motivere offentligheden til at involvere sig, ønskede vi at skabe et åbent forum med adgang til samtlige 109 projektforslag, som GTS-institutterne bidrog med ved projektets start. Idéen var at gøre det muligt for både offentlige og private virksomheder, forskere, organisationer og institutioner såvel som den brede befolkning at kommentere på de fremsatte projektidéer. Alt sammen med henblik på at styrke forslagene, de endelige projekter - og kvaliteten af dansk innovation.

PRODUKT

Resultatet blev bedreinnovation.dk, et digitalt forum med alle GTS-institutternes projektforslag som omdrejningspunkt. Vi konceptualiserede, designede og udviklede sitet med fokus på at skabe en community-oplevelse og give plads til at debattere de enkelte projektforslag. Platformen fik en overvældende opbakning med masser af brugbar feedback til idéerne, og i udgangen af 2015 blev de endelige projekter udvalgt.

RESULTAT

Allerede i løbet af de første seks uger havde sitet fået næsten 500.000 sidevisninger, hvilket overgik al forventning, og bedreinnvation.dk har demonstreret en ny, kreativ og modig måde at tilgå bevilling af offentlige støttemidler på. Platformen muliggjorde en transparent selektionsproces, hvor over 400 brugere med mere end 2.000 kommentarer har bidraget til at styrke projektforslagene og dermed også de endelige produkter, som danske virksomheder kan nyde godt af.

Vores samarbejde med &digital var en fornøjelse, og vi er super begejstrede for resultatetKåre Nordahl Larsen - Senior Konsulent hos Styrelsen for Forskning og Innovation

Vil du høre mere?

Så kontakt vores Managing Partner Walid Bjørklund Orfaly

+45 28 65 52 02walid@anddigital.dk
Walid illustration